Het renoveren van je keuken verloopt soms net zoals het opknappen van bijvoorbeeld je woon- of badkamer. Je vervalt van het een in het ander. Want met het laten wrappen van je keukenkastjes besluit je ook maar gelijk een nieuw werkblad te laten plaatsen en eigenlijk is die combi-oven ook allang aan vervanging toe. Bovendien stond zo’n superhandige, stijlvolle kokendwaterkraan stiekem ook hoog op je verlanglijstje. En nu je toch bezig bent…

Bij de renovatie van een keuken komt dus altijd meer kijken dan je denkt. En hangen bepaalde keuzes af van de beschikbare ruimte of situatie in je huis.

Stijlvol water en energie besparen

Neem bijvoorbeeld die kokendwaterkraan. Niet alleen heel mooi en handig, maar in het kader van water- en gasbesparing zeker een slimme keuze. Tenslotte duurt het met een boiler op zolder een stuk langer voordat je warm water in de keuken hebt voor een afwasje of het afspoelen van vieze pannen en ovenschotels. Maar het biedt nog meer mogelijkheden om energie te besparen. Een pot of mok thee is met een zo’n kraan in een handomdraai gezet en ook het water voor de pasta hoeft niet minutenlang op het fornuis naar koken te worden gebracht.

Er zijn tegenwoordig kokendwaterkranen van verschillende merken leverbaar, die allemaal hun eigen inbouwbehoeftes hebben. Wij stellen er hier twee aan je voor.

De kokendwaterkraan van Quooker

We kennen natuurlijk allemaal de prachtige kranen van Quooker. Leverbaar in diverse kleuren, uitvoeringen en varianten biedt zo’n handige kraan veel gemak. In een handomdraai tap je van ijskoud tot kokend water en tegenwoordig is zelfs bruisend of gefilterd water binnen handbereik. Bij je keuze voor dit merk is het wel belangrijk om eerst te kijken naar de beschikbare ruimte in het keukenkastje onder de spoelbak, zodat je van tevoren zeker weet dat het bijgeleverde reservoir daarin past en er ook ruimte is voor de verschillende leidingen en een stopcontact.

Het assortiment kokendwaterkranen van Franke

Iets flexibeler is de kokendwaterkraan van het merk Franke. Hij is wat minder bekend dan de kranen van Quooker, maar net zo stijlvol en met net zoveel keuze aan kleuren en uitvoeringen. En ook met deze kraan kun je snel en eenvoudig gefilterd koud, warm, kokend of bruisend water tappen. Het voordeel van een Franke kokend water kraan is dat de bijbehorende boiler een stuk smaller van formaat is, zodat deze zelfs onder het keukenblok achter de plint kan worden geplaatst. Hierdoor behoud je de optimale opbergruimte van het kastje onder de spoelbak.

Veiligheid voorop

Uiteraard is bij het maken en leveren van dergelijke kranen ook aan veiligheid gedacht. Vanzelfsprekend kan een kraan nooit – zoals een waterkoker of theepot – omvallen. Maar je hoeft ook niet bang te zijn, dat kinderhandjes in een onbewaakt ogenblik onder de kokend waterstraal terechtkomen. De kranen zijn namelijk voorzien van een kindveilige bedieningsknop. Bovendien wordt de kraan zelf niet heet, omdat de uitloop ervan goed geïsoleerd is. En door de verlichte ring rond de kraan tijdens de stand voor kokend water kun je zelf ook geen vergissing maken.

Wil je het installeren van een kokend water kraan meenemen in de renovatie van je bestaande keuken? Ook dat kan bij CFD Keukenrenovatie!

Wij denken graag met je mee over de beste keuze voor jouw keukensituatie, adviseren je over alle belangrijke zaken die bij de installatie komen kijken en verzorgen dit daarna volledig voor je. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

 

https://www.cfdkeukenrenovatie.nl/contact