De weken voor Oktober Woonmaand zijn elk jaar weer hét moment waarop verschillende verffabrikanten een nieuwe Kleur van het Jaar uitbrengen. Kleuren die na uitgebreid onderzoek van trends en trendvoorspellingen door internationale designexperts zijn uitgekozen om een bepaalde gedachtegang, tijdgeest of nieuwe inzichten weer te geven.

Inspiratiepaletten

Deze Kleuren van het Jaar worden altijd in combinatie met andere tinten op zogenaamde inspiratiepaletten gepresenteerd, die je een goed beeld geven van hoe je de nieuwe kleur in je interieur kan gebruiken. Maar ook hoe de paletten van elkaar verschillen en hoe je met zo’n combinatie opeens een heel andere sfeer in je huis kan creëren.

Het resultaat hiervan tonen ze vervolgens met veel voorbeelden van prachtige kleurcombinaties in verschillende woonruimtes, waarbij ook de keuken niet vergeten is. Ideale inspiratie dus, als je je bestaande keuken een frisse nieuwe uitstraling wilt geven.

Nieuwsgierig geworden? Dit zijn de Kleuren van 2023 volgens Flexa en Histor:

Flexa Wild Wonder

De Flexa Kleur van het Jaar 2023 is Wild Wonder. Volgens het Flexa ColorLab® “een positieve geeltint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd en past bij de stemming van het moment”. De kleurexperts van Flexa maakten vier uitgebreide inspiratiepaletten rondom Wild Wonder met de namen Lush, Buzz, Raw en Flow. Elk van deze paletten heeft een geheel eigen uitstraling. Van warm en natuurlijk tot levendig en uitgesproken.

Op https://www.flexa.nl/nl/flexa-kleur-van-het-jaar-2023-wild-wonder laat Flexa zien hoe je Wild Wonder op verschillende manieren en passend bij jouw smaak in je keuken kunt gebruiken.

Vining Ivy van Histor

Histor koos Vining Ivy als Kleur van het Jaar 2023. Een groenblauwe tint die de kleurexperts van het merk omschrijven als een “serene tint, die zowel een trendy toevoeging aan de bestaande paletten als een elegant kleuraccent voor een meer traditionele vibe kan zijn”. Met Vining Ivy maakten zij de drie inspiratiepaletten Serenity, Origin en Duality waarmee je ook hier weer zelf je persoonlijke kleurcombinaties en sfeer kan creëren.

De verffabrikant toont op https://www.histor.nl/kleur2023/inspiratiepaletten hoe deze drie kleurpaletten je keuken een avontuurlijke, rustige of juist uitbundige uitstraling kunnen geven.

Keukenrenovatie met de Kleur van het Jaar

Wil je je keuken renoveren en daarbij een van deze trendkleuren voor 2023 op de muren gebruiken? Uiteraard zijn de nieuwe Kleuren van het Jaar heel goed te combineren met de interieurfolies van CFD Keukenrenovatie. Met meer dan 250 verschillende stijlen en tinten hebben wij altijd een folie die precies past bij jouw favoriete kleurenpalet!

 

Lees anders onze blog over de professionele folies van CFD Keukenrenovatie eens of neem gewoon contact met ons op voor meer informatie.